Geruchten
28 juni 2007 - Ron Smeets

Toch een SIM Card ‘gleuf’ op de iPhone!?

De geruchtenstroom rondom het al dan niet kunnen ‘unlocken’ van de iPhone blijft druk in beweging. Op dit moment duurt het nog ruim 30 uur voordat de eerste toestellen de winkels gaan bereiken en je kunt bijna geen blog of gadget-website ‘open slaan’ zonder de iPhone tegen te komen.

Voor iedereen die niet in de Verenigde Staten woont maar toch reikhalzend uitkijkt naar het moment waarop de iPhone ‘bereikbaar’ wordt (wat is nou 8 uurtjes vliegen!) is dé hamvraag al weken: Krijg ik de iPhone buiten de VS aan de praat zonder een Amerikaans SoFi-nummer, Bankrekening en zonder de verplichting om een tweejarig abonnement van 70 dollar per maand bij AT&T af te sluiten?

De geruchten over een eventuele ingebouwde SIM kaart lijken aan de hand van de foto’s hierboven en na de klik weer iets minder waarschijnlijk te worden. Op de foto’s kun je duidelijk iets zien (aan de bovenzijde van de iPhone) dat op een SIM card gleuf lijkt. Dat zou betekenen dat een andere SIM card en een manier om de SIM lock te ‘hacken’ de kans op een werkende Amerikaanse iPhone in Nederland weer een stuk groter maken. Helaas blijven de andere voorwaarden vooralsnog minder makkelijk te omzeilen.

Natuurlijk, als je Amerikaanse familieleden hebt, die zelf geen iPhone willen kopen, dan zou je iets kunnen regelen, maar minimaal 500 dollar voor het toestel, 1400 dollar aan abonnementskosten en de vlucht (ca. 850 Euro) maken het toestel wel tot een extreem duur gadget. En dan heb ik het nog niet over eventuele belkosten die je dan maakt tegen het tarief voor ‘internationaal bellen’.

Kortom, ik ben weer aan het twijfelen geslagen. Van de ene kant denk ik dat wanneer zeker is dat er een andere SIMkaart in kan en AT&T of Apple de iPhones ook zonder abonnement gaan verkopen, dan wil ik zonder meer naar de States vliegen om daar eentje te gaan ophalen. Maar om 3200 dollar (vlucht, toestel én abonnement) uit te geven zonder zeker te weten of hij hier aan de praat te krijgen is blijf ik te veel geld vinden.Gerelateerde links:
iPhone Q&A: meer bewijs voor een ingebouwde SIM
iPhone heeft ingebouwde (niet verwisselbare) SIM kaart
iPhone Virtueel Keyboard instructiefilmpje
Eerste 'hands-on' reviews van de iPhone
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Amerikaanse iPhone toch NIET bruikbaar in Europa?!
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.