Geruchten
27 oktober 2010 - Ron Smeets

Toch een PlayStation Phone in de maak?

Over de PSP of PlayStation Phone zijn de afgelopen jaren al heel wat geruchten online verschenen. De afgelopen maanden leek het er echter op dat die berichten definitief naar het land van de fabeltjes verwezen konden worden. Totdat Engadget vannacht met nieuwe kiekjes en info op de proppen kwam waarvan ze zelf heel stellig beweren dat dit toch echt 'the real deal' is.

De PlayStation Phone van Sony Ericsson zal binnenkort (wanneer precies is niet bekend) al in de (Amerikaanse?) winkels gaan verschijnen en het toestel wordt waarschijnlijk voorzien van Android 3.0 (Gingerbread). Als de geruchten kloppen, natuurlijk.

Bij de specs die genoemd worden zitten onder andere een 1GHz processor met 512MB RAM, 1GB ROM, een touchscreen display van 3.7 tot 4.1 inch (exacte grootte is niet bekend) en een microSD geheugenkaart optie. Zoals op de foto's te zien is wordt het een slide-out model waarbij het slider gedeelte alleen bedoeld is voor de game controls. Hij heeft dus geen (fysiek) numeriek- of qwerty toetsenbord.

Tsja, wat moet ik hier nu van denken. De foto's die Engadget heeft weten te bemachtigen zijn duidelijk van het type 'spy' en officiele berichten uit het kamp van Sony en/of Sony Ericsson zijn ook nog niet te bekennen. We zullen zien. Ik heb zo mijn twijfels.  PSP-PlayStaion-Phone-a PSP-PlayStaion-Phone-c PSP-PlayStaion-Phone-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.