Geruchten
13 december 2010 - Ron Smeets

Toch een kleinere iPad op komst?

Dat de tweede versie van de iPad uitgerust zal worden met een beter display en één of twee camera's is een gerucht dat al langer de ronde doet. Net als de berichten dat Apple zou werken aan een kleinere versie van de tablet.

Hoewel Steve Jobs zelf al enkele keren heeft geroepen dat hij de 7 inch concurrenten van de iPad 'te klein' vindt, melden Aziatische bronnen die betrokken zouden zijn bij de productie van onderdelen voor de nieuwe iPad nu aan Reuters dat er wel degelijk een kleinere versie van de Apple tablet op komst is.

De vraag is nu natuurlijk ten eerste of deze geruchten betrouwbaar zijn en ten tweede of het betekent dat de iPad 2 een kleiner display krijgt danwel dat er een extra model naast gepositioneerd wordt (zoals bij de iPod). De tijd zal het leren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.