Geruchten
09 januari 2013 - Marloes de Hooge

Toch een goedkope iPhone in de maak?

Het gerucht gaat al langer rond, maar opnieuw beweren diverse bronnen dat Apple werkt aan een goedkopere versie van de iPhone. Deze goedkopere versie zou speciaal ontwikkeld zijn voor ontwikkelingslanden. Al sinds januari 2011 gaat het gerucht rond, maar Bloomberg News bevestigt het gerucht opnieuw. Volgens Bloomberg zou Apple al langer geïnteresseerd zijn in het maken van een goedkoper model met goedkopere componenten zodat klanten in groeiende markten bereikt kunnen worden, zoals India.

Apple houdt traditioneel vast aan de high-end markt voor alle producten, maar het grootste gedeelte van de mobiele markt bevindt zich tegenwoordig in de lagere en de middenklasse. Daarnaast domineert aartsrivaal Samsung de volledige mobiele markt, waar Apple minder aanwezig is.

Geruchten over hoe de nieuwe iPhone eruit zou moeten zien, zijn er nog niet. Twee jaar geleden dook er wel een afbeelding op die afkomstig was uit een patentaanvraag van Apple uit 2006, waarop een ontwerp te zien was voor een telefoon met ruwweg de afmetingen van de toenmalige iPod Nano. Dit ontwerp heeft het echter niet gehaald bij dat van de tegenwoordige iPhone's. Het zou goed kunnen dat dit model terug zou kunnen gaan komen. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl