Accessoires
15 mei 2014 - Ron Smeets

Tizen update voor de eerste Galaxy Gear in de maak

Goed nieuws voor iedereen (ahum) die de eerste Galaxy Gear smartwatch gekocht heeft. Amper zes maanden daarna presenteerde Samsung al de opvolger(s), die van een betere accu en nieuwe sofware (Tizen) voorzien waren.

De fabrikant zou nu werken aan een Tizen 2.0 update voor de 'oude' Gear smartwatch. Wanneer die uitgerold gaat worden is nog niet bekend, maar hieronder al een korte videopreview. De smartwatch links in beeld is de 'oude' Gear.

In de video worden een aantal nieuwe functies geroond die na de Tizen update beschikbaar komen op de eerste Samsung Gear. Denk aan meer fitness- en sport functies en diverse cosmetische aanpassingen zoals nieuwe fonts, klokweergaven etc. Of het uithoudingsvermogen van de accu ook (beduidend) beter wordt is niet bekend, maar betere (energiezuinigere) software kan wel helpen natuurlijk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.