Nieuws
14 juli 2014 - Redactie MobileCowboys

Tips voor bellen en internetten op vakantie

Met een sim only of een prepaid abonnement kan je de maandelijkse kosten in Nederland laag houden. Nu echter de vakantieperiode voor de deur staat kan de telefoonrekening hoger uitvallen als je naar het buitenland gaat. Daarom willen we graag wat tips delen om met je smartphone, tablet of laptop niet te veel kosten te maken over de grens. Wat is een goede manier om toch bereikbaar te blijven maar geen hoge kosten te realiseren.

Voorzorgsmaatregelen

Op vakantie is het voordeliger je gebeld te worden, een sms versturen uit het buitenland is goedkoper dan bellen. Als je het thuisfront wilt spreken stuur dan een sms om een belafspraak te maken. 

Veel smartphones-apps staan continu in verbinding met internet, dit kost verbruik en kan op een gegeven moment veel geld gaan kosten. Begin dit jaar hebben we een artikel geschreven over niet meer over je datalimiet.

Om helemaal zeker te zijn dat je geen internet gebruikt op vakantie kun je dataroaming uitschakelen als je de grens overgaat. Alle apps op je telefoon zijn hierdoor deels onbruikbaar, denk aan whats app, facebook en telegraaf.

Van deze apps kan je alleen gebruik maken als er WiFi aanwezig is. Wil je toch bellen of internetten wees dan goed op de hoogte van de kosten. Voor de tarieven in het buitenland krijg je vaak een sms zodra je een nieuw land binnengaat.

WiFi netwerken

Zodra je een WiFi verbinding hebt kun je onbeperkt internetten en bijvoorbeeld filmpjes kijken. Het merendeel van de hotels bieden WiFi aan hun bezoekers. Ook steeds meer campings hebben de mogelijkheid voor WiFi. Let wel op dat je op openbare netwerken zit.

Bellen en internetten via buitenlandse providers

Om het bellen en internetten in het buitenland aantrekkelijker te maken is het sinds 1 juli mogelijk om zelf je provider in het buitenland te kiezen. Helaas bieden buitenlandse provider dit nog niet aan vakantiegangers aan. In de toekomst kan dit systeem uitkomst bieden zodra je regelmatig gebruikt wilt maken van internet. Zo kan je vooraf tegoed kopen of je krijgt na afloop een factuur naast je maandelijkse rekening met daarin het dataverbruik.

Er zijn dus een aantal tip die je kan gebruiken om niet een te hoge rekening te ontvangen en een leuke vakantie te beleven. Geniet van een fijne vakantie.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl