Entertainment
01 juli 2005 - Ron Smeets

Tips om GSM overlast te doorstaan

Wij Nederlanders zijn van nature een tolerant volk, dat is alom bekend. Amerikanen daarentegen moeten voor letterlijk alles middels regels, wetten en richtlijnen aan het handje gehouden worden.

In dat kader heeft Barbara Pachter, schrijver van het boek 'The Jerk With A Cell Phone' en expert op het gebied van etiquetten, 5 tips bedacht waarmee mensen die zich storen aan 'openbare bellers' zich beter kunnen weren tegen deze overlast. Wellicht kunnen jullie er iets mee:

1. Houd je hoofd koel.

Als je de irritante beller z'n gang laat gaan is de kans kleiner dat je je er over gaat opwinden (Duhh, red.)

2. Blijf vriendelijk maar spreek krachtige taal

Zeg zoiets als: "Kun je s.v.p. wat minder hard praten, je stoort ons!"

3. Let op je lichaamstaal

Vraag de beller om rekening met je te houden, maar maak geen (obscene) hand- of andere gebaren die irritatie uitstralen.

4. Deel kaartjes uit

Als je de storende beller niet durft aan te spreken, maak dan kaartjes waarop je duidelijk maakt dat je er niet van gediend bent en deel die uit.

5. Draai je om

Als je kunt, loop dan weg van de beller. Denk aan je eigen veiligheid en draai je om.

Tja, wat kunnen wij hier nog aan toevoegen. Amerika is toch het land waar op magnetrons staat dat je er geen levende dieren in mag stoppen, of niet ? Say no more !!!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.