Nieuws
14 september 2014 - Ron Smeets

Tim Cook over Jobs, Watch, Beats en Apple (video)

Hij geeft niet vaak interviews, maar afgelopen vrijdag was Tim Cook van Apple te zien bij Charlie Rose op de Amerikaanse publieke omroep PBS. Daarin sprak hij onder andere over Steve Jobs, de Apple TV, de overname van Beats, Apple Pay, iCloud, de iPhone 6, Apple Watch en de concurrentie.

Veel onderwerpen dus, maar het blijft allemaal wel redelijk luchtig. Verwacht geen al te moeilijke of kritische vragen of opzienbarende uitspraken. Gewoon een uurtje praten over Apple's verleden, toekomst, producten en strategie.

Hieronder, voor de fans en andere geinterresseerden, het complete eerste deel van het interview; ruim 50 minuten. Begin volgende week wordt in de VS het tweede deel uitgezonden op TV. Dat zal kort daarna ook wel online verschijnen. 

UPDATE (17-09, 11u50): Het tweede deel van het interview is inmiddels ook uitgezonden en online verschenen. Hierin onder andere de toekomst van het internet, Google, Edward Snowden en de spionage/afluister activiteiten van de NSA.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.