Nieuws
22 november 2012 - Ron Smeets

Tim Cook (Apple) is de best betaalde CEO in de VS

Apple is een van de rijkste bedrijven ter wereld en dat legt ook hun CEO bepaald geen windeieren. Volgens CNBC is Tim Cook op dit moment namelijk de best betaalde CEO in de VS.

Cook zou voor zijn werkzaamheden een jaarlijkse vergoeding van 95 miljoen dollar opstrijken. Ter vergelijk, de nummer twee op de lijst, Larry Ellison van Oracle, moet het doen met een 'schamele' 70 miljoen dollar en de nummer drie, Ronald Johnson van JC Penny is een echte armoedzaaier met 55 miljoen dollar ;-))

Opvallend is wel dat de top 3 allemaal een link hebben met Apple. Die van Tim Cook is overduidelijk, Hij werkt er zelf, maar Larry Ellison was een jarenlange goede vriend van Steve Jobs en Ronald Johnson werkte als VP Retail bij Apple voordat hij naar JC Penny verkaste.

Hoe ziet een stapel van 95 miljoen dollar er uit? Nou, op de foto hierboven ligt een stapeltje van 26 miljoen dollar. Cook's salaris is dus bijna het viervoudige daarvan. Als hij goed spaart, niet al te veel uitgeeft en zijn 'inflatiecorrectie op peil houdt, dan kan Cook over een jaar of 10 onderstaande stapel 'namaken'. Dit is een kunstwerk waarvoor 1 miljard dollar gebruikt werd, in 10 miljoen biljetten van 100 dollar om precies te zijn ;-)

Bron, via, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.