Nieuws
27 november 2009 - Ron Smeets

Tilburg herinnert bezoekers via bluetooth aan cameratoezicht

Zo ongeveer elke stad hangt er inmiddels wel vol mee, de camera's die alles wat er zoal gebeurt in de gaten houden. In Tilburg heeft de gemeente besloten dat ze de bezoekers aan hun stad via bluetooth gaan herinneren aan het feit dat ze onder cameratoezicht staan. Bovendien wordt het toezicht in de maand December ook nog eens verscherpt.

Als je de komende weken dus naar Tilburg gaat, wat overigens door Lonely Planet met klem afgeraden wordt, maar dit ter zijde, dan kan het dus gebeuren dat je ergens rondloopt en dan ineens een bluetooth melding ontvangt.

Als je bluetooth hebt aanstaan natuurlijk, maar om daarvoor te zorgen heeft de gemeente de hele binnenstad volgehangen met posters waarop voorbijgangers gevraagd wordt hun bluetooth aan te zetten. Wanneer je dan de melding "Wilt u een bericht ontvangen van Stadstoezicht?" ontvangt, en accepteerd, dan krijg je vervolgens onderstaand filmpje te zien om je alvast (of nogmaals) eraan te herinneren dat er in Tilburg scherp op jou en je veiligheid gelet wordt en waar je terecht kunt voor aangiftes. Via Tilburg en GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.