Nieuws
27 december 2009 - Ron Smeets

Tiki6Keys van TikiNotes: nog een snelle virtuele type-tool

Swype is geen onbekende meer. Toevallig heb ik er vorige week nog een kort artikel over geschreven. Daarin liet ik ook twee andere varianten de revue passeren.

Maar er is nog eentje: TikiNotes heeft het Tiki6Keys virtueel keyboard ontworpen voor snelle tekstinvoer. Feitelijk hebben ze in plaats van 9 toetsen met 3 of 4 letters zoals je die op de standaard numerieke keypads ziet er 6 toetsen met 5 of 6 letters ontworpen met bijbehorende 'T9-achtige' software.

In onderstaande video worden beide tools met elkaar vergeleken en hoewel de makers vol trots beweren dat TikiNotes sneller is dan Swype valt dat eigenlijk nog wel mee. Ik zou zeggen dat ze, voor de geoefende gebruiker, zeer aan elkaar gewaagd zijn. Hoe dan ook, als je er een beetje mee hebt leren omgaan dan is het altijd sneller dan de standaard virtuele keyboards van touschreen toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.