Toestellen
02 november 2008 - Ron Smeets

Tiffany mobieltje met 537 diamanten

Het heeft een maand of negen langer geduurd dan gepland, maar de afgelopen week zijn Sharp en Softbank dan toch bevallen van de 823SH Tiffany.

Gezien de prijs zullen er niet veel Japanners zijn die hiermee gezien gaan worden want 12.98 miljoen Yen (ca. 100.000 Euro) voor een clamshell die belegd is met 537 Tiffany & Co. diamanten van in totaal 18.34 karaat is, kredietcrisis of niet, bepaald geen kattepis.

Tijdens de introductie waarvoor onder andere de Japanse ster actrice Aya Ueto gestrikt mocht het toestel alleen van een afstandje door de aanwezige pers bekeken en gefotografeerd worden.

Voor het geval dat iemand nog geinteresseerd is in de overige specs van dit toestel dat we hier in Nederland en België toch nooit in de winkels zullen gaan zien. Hij heeft een 2.6 inch WQVGA display, 2 megapixel camera en is 14.3mm dik (hoewel de kans groot is dat de 537 diamantjes daar nog een fractie van een millimeter aan toevoegen). Niet echt spectaculair dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.