Nieuws
14 juli 2007 - Ron Smeets

Tiener SMS't tijdens het rijden: 5 doden

Een bijzonder triest verhaal uit Amerika dat maar weer eens aantoond dat mobiel bellen en, erger nog, SMS-en achter het stuur minstens net zo gevaarlijk is als rijden met een slok teveel op!

Onderzoek naar aanleiding van een dodelijk ongeval op 28 juni j.l. heeft namelijk uitgewezen dat de 17-jarige bestuurder van de SUV, die daarbij zelf ook om het leven kwam, SMSjes aan het lezen en versturen was ten tijde van de crash.

In de auto zaten in totaal 5 tieners die 5 dagen daarvoor nog gezamelijk geslaagd waren voor hun high-school diploma. De SUV kwam, kort na het inhalen van een andere auto, op de rijbaan voor het tegenliggende verkeer terecht waar hij frontaal op een vrachtwagen botste en vrijwel direct in brand vloog.Gerelateerde links:
Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Agent aangereden door SMSende bestuurder
Geen verschil tussen bellen en drinken achter het stuur
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
'Zet 'm uit voor je wegrijdt!'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.