Nieuws
14 oktober 2005 - Ron Smeets

Tiener in therapie voor SMS verslaving

Een 19-jarige Schotse tiener, die verder anoniem wenst te blijven, is de twijfelachtige eer ten deel gevallen 's werelds eerste SMS verslaafde te zijn die in therapie moest.

Behalve dat de jongen voor ruim 6700 Euro aan SMSjes verstuurde in het afgelopen jaar was hij ook verslaafd aan emailen, getuige alleen al de 8000 prive-berichten die hij tijdens zijn werk verstuurde. Toen zijn werkgever daar achter kwam nam hij liever ontslag dan dat hij een verklaring af wilde leggen.

Zijn therapeuten bij RCA Trust in Paisley zeggen nog nooit zoiets schrijnends te hebben meegemaakt. De tiener wordt nu geleidelijk van zijn verslaving afgeholpen. Zo mag hij nog maar voor 15 Euro per week SMSen en ook zijn Email-limiet is fors omlaag gebracht.

De meeste SMSje en Emails stuurde de jongen overigens naar zijn vriendin, maar die heeft hij inmiddels aan de deur gezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.