Toestellen
13 april 2006 - Ron Smeets

Tiener GSM van Kyocera en Virgin Mobile

Het toestel heeft wel wat weg van een 'My first Sony' versie van een Nokia Communicator.

Toch is de Kyocera SwitchBack die in de VS via Virgin Mobile gelanceerd gaat worden bedoeld voor tieners die meer willen dan alleen bellen. Met dat 'meer' wordt dan vooral gedoeld op het handige toetsenbord van de Kyocera die het intypen van SMS- en IM berichten natuurlijk een stuk eenvoudiger maakt dan bij een 'normale' GSM.

Virgin en Kyocera zien in dit deel van de markt in ieder geval een goudmijn die nog niet aangeboord is, of zoals ze zelf zeggen: "With the growing number of American teens with personal mobile phones this move by Virgin and Kyocera makes sense, as the teen market is virtually a gold mine waiting to be explored."

De Switchback heeft behalve AOL Instant Messenger ook een cam aan boord, maar gezien het feit dat die van het type VGA is, mag dat eigenlijk geen naam hebben.Gerelateerde links:
Censuur GSM voor Kids
Walkie Talkie GSM in top 10 kids speelgoed
Kids GSM met GPS
Limiet op betaalde mobiele downloads voor Kids
Tieners trouwe klanten voor Telco's
Jeugd verkiest GSM boven TV
Bellen bijzaak voor kids bij aanschaf GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.