Toestellen
05 april 2006 - Ron Smeets

Tiener GSM van Disney met GPS en ‘kinderslot’

Disney start in de VS binnenkort met de verkoop van een nieuwe GSM voor tieners die vooral bedoeld is om de ouders de mogelijkheid te geven hun kroost te volgen en het belgedrag in de hand te houden. Hij zal dan dus wel niet populair worden onder de kids zelf.

Het toestel is voorzien van een service waarmee gesprekken, SMS-, MMS en andere berichten kunnen worden gelogd. Daarnaast kunnen ouders het aantal uitgaande gesprekken, uit het oogpunt van de kosten, te limiteren en bepaalde nummers zoals die van ringtoneproviders te blokkeren.

Ook handig is de optie om via GPS precies te kunnen zien waar je kind, althans zijn of haar telefoon, zich op een bepaald moment bevind.

Met het toestel richt Disney zich met name op de markt van de 10 tot 15 jarigen, waarbij ze natuurlijk ook handig inspelen op de bezorgdheid die veel ouders hebben als het gaat over waar hun kroost uithangt en met zie ze zoal bellen en SMS-en als ze een GSM hebben. In de VS heeft momenteel ‘slechts’ 50% van deze doelgroep een mobiele telefoon.

Disney hoopt de komende maanden/jaren op deze manier zo’n 20 tot 30 miljoen kinderen tussen de 10 en 15 jaar aan een GSM te helpen.

Ik ben benieuwd hoe het toestel er van buiten uit gaat zien. Het blijft natuurlijk wel Walt Disney waarover we het hier hebben. De vraag is of ze voor de subtiele look gaan:

Of toch maar 'traditioneel' Disney. . .Gerelateerde links:
Kids GSM met GPS
Big Mother is watching her kids
Jeugd verkiest GSM boven TV
Chinese kids razendsnel aan de GSM
Extreem veel Israelische kids met GSM
Engelse kids verbellen 1,3 miljard per jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.