Entertainment
24 oktober 2012 - Ron Smeets

Tien bijzondere mobiele telefoon schadeclaims

Onderzoeken hebben al meerdere keren aangetoond dat mobiele telefoons en smartphones vaak verloren worden of kapot gaan door valschade, in een toilet vallen of de wasmachine terecht komen en achtergelaten worden in bussen of taxi's. En zo zijn nog wel wat oorzaken te bedenken. Wanneer je toestel verzekerd is kan dat uitkomst bieden. Helaas zijn die verzekeringen over het algemeen erg duur.

Een Engelse verzekeringsmaatschappij heeft tien bijzondere schadeclaims die de afgelopen twaalf maanden ingediend werden op een rijtje gezet. Leuk om te lezen.

1. Een boer in Devon raakte zijn iPhone kwijt in het lichaam van een koe die hij hielp bij de bevalling van een kalfje. Hij gebruikte het toestel als zaklamp. Kort daarna beviel de koe ook van de iPhone maar het toestel deed het toen niet meer ;-)

2. Een vrouw in Nottingham verloor haar Nokia 6303 in een taart (Victoria Sponge) die ze aan het maken was voor de verjaardag van haar dochter. Toen de taart, met Nokia, uit de oven kwam bleek het toestel het bakproces niet overleefd te hebben.

3. Een vrouw op Barry Island liep met haar hondje te wandelen toen een zeemeeuw voorbij vliegende zeemeeuw haar Samsung Galaxy uit haar handen griste. Het toestel werd niet meer tereggevonden.

4. Een vrouw uit Bristol gebruikte haar BlackBerry 9900, met trilfunctie, als vibrator. Nadat ze klaargekomen was bleek de BlackBerry ook 'klaar' te zijn. Hij deed het niet meer.

5. Een bouwvakker die naar het toilet ging reasliseerde zich niet dat zijn iPhone 4S bij het uittrekken van zijn broek uit zijn achterzak in het toilet gevallen was. Hij ging zitten, poepte, maakte zichzelf schoon en spoelde het toilet door. Hoewel de iPhone niet in de riolering verdween maar in de toiletpot achterbleef liep het toestel wel enige (water)schade op. En hij rook ook niet meer zo fris ;-)

6. Een man filmde uit het raam van zijn auto in een safaripark wat apen die rondom en op zijn auto liepen. Een van de apen klom op het dak en pikte de HTC One X van de man. De aap ontkwam, een HTC One X rijker.

7. Een stelltje dat op de boeg van een cruise schip de beroemde 'King of the World' scene uit de film Titanic naspeelde zag hun mobieltje in zee verdwijnen toen ze probeerden een foto van zichzelf te maken en het toestel uit hun handen viel.

8. Een vuurwerk deskundige liet zijn iPhone 3GS per ongeluk bij het door hem geinstalleerde professionele vuurwerk liggen. Na de show was het toestel niet meer te vinden. Vermoedelijk is de iPhone enkele honderden meters de lucht in geslingerd en, samen met een vuurpijl, geëxplodeerd.

9. Een jonge vrouw gooide haar HTC One X naar haar vriend toen ze er achter kwam dat hij vreemdging. Ze miste de man maar het toestel spatte uitelkaar tegen een muur.

10. Een fan van Blur vond het wel een goed idee om 60 pond voor een toegangskaartje te besparen. Hij klom in een boom naast het feativalterrein in Hyde Park om het optreden te filmen met zijn iPhone. Toen de band op het podium verscheen raakte hij zo opgewonden dat hij zijn toestel uit zijn handen liet vallen. De iPhone was na die val kapot.

De betreffende verzekeringsmaatschappij zegt dat bij een aantal van deze claims het vermoeden rees dat ze niet helemaal klopten. Alle claims zijn grondig onderzocht maar ze melden niet erbij wie van de tien ongelukkigen uit dit lijstje wel en wie niet uitbetaald zijn.

Tot slot blijkt uit gegevens van MobileInsurance ook dat het afgelopen jaar 64 schadeclaims ingediend zijn door eigenaren van toestellen die zeiden dat hun mobiele telefoon schade opgelopen had toen ze al SMS'end (en kijkend op het scherm dus) ergens tegenaan liepen. Ook niet handig.

Via