Toestellen
17 november 2005 - Ron Smeets

Tickertape nieuwsdienst op GSM

Motorola's nieuwste toestel in de VS, de V557, is qua hardware geen groot nieuws, maar softwarematig is het de eerste telefoon die voorzien is van de zogenaamde SCREEN3(1) software.

Deze technologie maakt het displayen van een zogenaamde ticker-tape in het display van het toestel zoals je ze op TV ziet bij zenders als CNN en RTL-Z. Hierdoor heb je als GSM abonnee altijd direct toegang tot het laatste (sport)nieuws zonder een browser of mobiel portal te moeten raadplegen.

In een persbericht spreekt Motorola zelf van Zero-Click-Access to Information, Entertainment and Communications.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.