Nieuws
06 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Thorsten Heins: "Licensering BB10 kan RIM redden"

Research In Motion verkeert nog steeds in zwaar weer. Het bedrijf zoekt nu naar allerlei mogelijkheden om successen te kunnen blijven boeken in de toekomst. Ze hebben nu een oplossing om toch op de markt te kunnen blijven.

RIM wil zich niet meer richten op het maken van telefoons zelf, maar wil superieur blijven ten opzichte van derest door goede software te kunnen leveren. Ze willen BlackBerry 10 aan andere bedrijven verkopen zodat deze bedrijven het nieuwe besturingssysteem op hun smartphones kunnen installeren.

De CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, gaf aan dat het niet of nauwelijks mogelijk is om de concurrentie aan te gaan met bedrijven die minimaal vijftig telefoons meer per jaar uitbrengen, terwijl BlackBerry vast houdt aan een vast patroon met minder telefoons maar wel telefoons die redelijk op elkaar lijken. De eerste toestellen die zullen gaan draaien op BlackBerry zullen in januari 2013 op de markt verschijnen.

Eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat er 5000 banen geschrapt worden binnen het bedrijf. Het softwaregedeelte is de grootste van het bedrijf, maar er zijn plannen om het bedrijf op te splitsen in een software- en een hardwaregedeelte, omdat de kans groot is dat het bedrijf binnenkort failliet gaat en het hierdoor beter beschermd kan worden. CEO Heins is er in ieder geval zeker over dat iedereen verrast zal worden door het besturingssysteem en dat ze er de komende tien jaar wel mee doorkunnen.

Via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl