Nieuws
19 april 2010 - Casper de Zoete

The Phone met Vodafone 360 Samsung H1

Gisteravond werd de eerste aflevering uitgezonden van het vernieuwde tv-programma The Phone. Een hoofdrol is weggelegd voor de Samsung H1 en Vodafone 360.

In de The Phone maken twee 'onbekenden' kans op maximaal 25.000 euro

door een kluis te openen. Om deze kluis te kunnen openen zijn vier sleutels nodig. Om de locaties van de sleutels te vinden moeten de kandidaten fysieke en intellectuele opdrachten uitvoeren die door middel van de Samsung H1 worden gegeven en soms kunnen worden opgelost. De Vodafone 360-dienst speelt daarbij een belangrijke rol.

Bart Hofker, directeur consumentenmarkt Vodafone Nederland: "Vodafone 360 is een verzameling internetdiensten voor de mobiele telefoon en PC & Mac en met het inzetten van Vodafone 360 bij The Phone willen we de kijker laten beleven wat er allemaal mogelijk is met deze dienst. Met het speciaal ontwikkelde Samsung toestel die de ultieme gebruikerservaring biedt zullen er spectaculaire opdrachten voorbij komen in de verschillende afleveringen."

The Phone is bedacht door producent Park Lane TV en werd eerst uitgezonden door de AVRO. Vervolgens werd het programma verkocht aan diverse internationale producenten en televisiezenders en werd het in november 2009 bekroond met een Emmy Award. Het huidige seizoen, het derde, wordt gepresenteerd door Eddy Zoëy. Er zijn in totaal acht afleveringen die worden uitgezonden op zondagavond om 21.35 uur op RTL 5.

De eerste aflevering is inmiddels terug te kijken via RTL Gemist.

Update: Uit cijfers van de Stiching KijkOnderzoek blijkt dat de kijkcijfers met 227 duizend kijkers tegenvielen en met en marktaandeel van 3,9% scoorde het programma ver onder het zendergemiddelde.

Update: Op de website van Vodafone is de ringtone van The Phone te downloaden!

Over de auteur: Casper de Zoete