Nieuws
04 januari 2011 - Ron Smeets

The Phone House: 'Weten we wel hoe onze smartphones werken?"

Aanstaande donderdag publiceert The Phone House de resultaten van een onderzoek waarin duidelijk moet worden of wij (de consument) wel weten hoe onze smartphones werken.

Het is misschien flauw, maar gezien mijn ervaringen van de afgelopen maanden in diverse telecomwinkels (niet alleen die van The Phone House hoor ;-)) was mijn eerste gedachte of ze ook onderzocht hebben, of dat mogelijk nog gaan doen, of het winkelpersoneel dat ook weet? ;-)

Maar goed, The Phone House heeft nu dus onderzocht in hoeverre de consument, die het afgelopen jaar massaal is overgestapt op de smartphone, weet hoe zijn of haar toestel werkt. Daarbij zijn onder andere de volgende vragen en onderwerpen aan bod gekomen:
- Wordt de telefoon aangeschaft voor de looks of voor de functionaliteiten?
- Gebruikt men wel alle capaciteiten die de telefoon biedt?
- Installeert de Nederlander de smartphone zelf of wordt dat aan iemand anders overgelaten?
- Lezen smartphone-bezitters überhaupt de handleiding voordat telefoon wordt geïnstalleerd?
- Welke apparaten worden vervangen door de smartphone en kunnen volgens Nederland de prullenbak in?
- Hoeveel procent van de smartphone-bezitters laat het beschermplastic extra lang op het scherm zitten?

Ik ben in ieder geval wel benieuwd naar de resultaten. Jullie ook? Het onderzoek is uitgevoerd onder 511 Nederlandse smartphone gebruikers van 16 jaar en ouder. Zoals gezegd, donderdag worden de resultaten, ook hier natuurlijk, gepubliceerd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.