Entertainment
08 april 2005 - Ron Smeets

The Blair Watch Project

Het moest er natuurlijk eens van komen dat de gedrukte media gebruik gaan maken van de vele moderne technieken en snufjes waarmee de gemiddelde GSM eigenaar dagelijks in zijn zak rondloopt. De Engelse krant The Guardian roept onder het motto The Blair Watch Project iedereen op om tijdens de komende verkiezings-campagne zijn of haar camfoon in de aanslag te houden om Tony Blair en zijn kornuiten te spotten en te fotograferen.

De gemaakte foto's kunnen per Email of MMS naar een speciaal daarvoor geopend account worden gestuurd zodat de krant de voortgang van de campagne kan publiceren. En dan gaat het natuurlijk voor de krant met name om te kunnen aantonen welke regio's en wijken door Blair 'interessant' genoeg gevonden worden om ze persoonlijk te bezoeken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.