Nieuws
30 november 2010 - Ron Smeets

The Big 8 App geeft info voor kinderen met voedselallergieën

Voedselallergieën zijn, zeker bij kinderen, een veel voorkomend probleem. De acht meest voorkomende allergieën staan bekend als de zogenaamde 'Big 8': koemelk, gluten (tarwe), noten, pinda, ei, soja, appel (kiwi) en vis (schelp- en schaaldieren).

Voor ouders die op zoek zijn naar informatie over deze allergieën heeft Daisy Philipsen een speciale website en mobiele Android en iPhone App gemaakt. Daar vind je niet alleen informatie over de voedselallergieën zelf maar ook handige tips, recepten, week- en maandmenu's.

Met de App en website probeert The Big 8 dieper in te gaan op het fenomeen voedselallergie bij kinderen en bundelt deze informatie op één centrale plek. Daarnaast geeft The Big 8 antwoord op belangrijke vragen waar (jonge) ouders tegenaan lopen.

Daisy Philipsen: “Toen mijn zoontje één jaar was ontdekten wij dat hij ernstige voedselallergieën had. In onze zoektocht naar specifieke informatie over voedselallergie voor jonge kinderen, kwamen we al gauw tot de conclusie dat deze niet of nauwelijks gecentraliseerd beschikbaar is. Uit frustratie ben ik vervolgens met pen en papier de supermarkten langs gegaan om productinformatie te verzamelen zodat ik geschikte gerechten voor mijn zoontje op tafel kan zetten. Deze actie heeft uiteindelijk geresulteerd in een eerste lijst met een overzicht van producten uit de zeven grootste supermarkten in Nederland. Informatie die ik met alle liefde deel met ‘lotgenoten’.”

De Big 8 Android en iPhone App is gratis te downloaden uit iTunes en de Android Market. Voor de week- en maandmenu's moet je echter wel betalen. Die kosten 79 cent per stuk en kunnen vanuit de app direct gekocht en gedownload worden. Hieronder kun je nog een demo zien van de Big 8 iPhone App.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.