Nieuws
17 november 2009 - Ron Smeets

"Thatcher's dead" SMS zorgt voor paniek in Canada

Een SMSje van de Canadese Minister van Verkeer waarin hij schreef dat "Thatcher gestorven" was heeft voor nogal wat commotie gezorgd en de regering van zijn land in verlegenheid gebracht.

Niet lang nadat John Baird het bewuste SMSje verzonden had kwam het nieuws ook aan bij de Canadese Premier en zo'n 1700 politici die op een gala event aanwezig waren alwaar het overlijden van de voormalige Engelse premier al snel het nieuws van de dag was.

Echter, toen de Canadese regering een condoleance verklaring wilde voorbereiden en daarvoor even contact op nam met zowel Buckingham Palace en Downing Street 10 bleek dat Margaret Thatcher, 84 inmiddels, nog springlevend was, en is.

Het bewuste SMSje van minister Baird ging namelijk niet over de voormalige Iron Lady, maar over zijn kat die hij naar haar vernoemd had. Tja, misschien had de minister in zijn SMSje iets duidelijker moeten communiceren dat hij over zijn kat sprak. Dat had de Canadese regering behoed voor dit pijnlijke diplomatieke moment ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.