Toestellen
14 juli 2006 - Ron Smeets

Thaise 'iPod Nano GSM'

In Thailand hebben ze de namaakindustrie ook ontdekt. Daar is sinds kort de i-Mobile GSM te koop die toch wel heel veel weg heeft van een iPod Nano.

OK, we moeten er natuurlijk wel meteen bijzeggen dat de 309 DDZ meer is dan alleen een MP3 speler en dat zowel Apple als andere toestelmakers nog geen GSM in de vorm van een Nano hebben ontworpen (of toch???), maar het design blijft natuurlijk een knap staaltje jatwerk .

Een van de voornaamste redenen waarom de i-Mobile 309 DDZ zo klein kon blijven is het feit dat het voor zijn opslagcapaciteit geheel afhankelijk is van TransFlash geheugenkaarten en er dus geen intern geheugen ingebouwd zit.

Verdere specs van deze mini GSM met MP3 speler zijn onder andere een FM tuner en een 3.5mm minijack koptelefoon aansluiting.Gerelateerde links:
Geen iPhone maar de i-Talk Nano VoIP telefoon
Advertentie van Apple's iPhone
JP Morgan: Apple GSM komt nog dit jaar
Nog een Nano kloon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.