Nieuws
12 oktober 2005 - Ron Smeets

Thailand blokkeert 'onbekende' GSM's

Wie na 15 november mobiel wil bellen in de drie zuidelijke provincies van Thailand zal zijn GSM eerst moeten registreren bij de lokale overheid.

De Thaise regering wil op deze manier haar pogingen om het voorkomen van aanslagen die getriggerd worden door mobiele telefoons meer kracht bijzetten. Sinds mei is de registratie voor pre-pay toestellen al verplicht gesteld, maar nu gaat het dus voor alle mobiele toestellen gelden.

Sindsdien heeft 37% van alle prepay bellers zijn of haar GSM geregistreerd. De overige 13,5 miljoen prepay bellers komt waarschijnlijk nooit in het zuiden of boeit het verder niet.

Sinds januari van vorig jaar is het al onrustig in de drie zuidelijke provincie's, Narathiwat, Pattani en Yala en hebben aanslagen al 970 slachtoffers geeist.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.