Accessoires
08 mei 2012 - Ron Smeets

Teufel Smart Speaker; het 1e Android audiostreamingsysteem

Teufel maakt high eind, design, audiosystemen. Gisteren heeft deze fabrikant, naar eigen zeggen, in Berlijn het eerste audiostremingsysteem voor Android gelanceerd; de Teufel Smart Speaker for Android.

Dit is een compacte 2.1 stereobox waarmee je nu dus ook, via WLAN-streaming, muziek kunt afspelen die op je Android smartphone of tablet staat. Daarvoor heb je dan wel de Raumfeld App van Teufel nodig die je gratis uit de Google Play Store kunt downloaden.

De Smart Speaker en App verbinden zich automatisch via WLAN met elkaar na een eenmalige installatie en zijn vanaf dat moment direct speelklaar. Het systeem speelt diverse audioformaten van MP3 tot OGG en FLAC direct van de Smartphone of Tablet af.

“Smartphones en ook Tablets worden tegenwoordig steeds meer als MP3-spelers gebruikt en bevatten vaak complete muziekverzamelingen. Dan is het logisch dat je thuis ook je Smartphone of Tablet als muziekbron wilt gebruiken. Gezien de enorme populariteit van Android waren wij verrast dat er geen simpel, omvangrijk audiostreamingsysteem voor Android te vinden is. Vanuit Teufel Audio hebben we die met onze Raumfeld streaming technologie vervolgens zelf ontwikkeld", aldus Michael Hirsch van Teufel.

De Smart Speaker zelf is natuurlijk niet gratis. Deze kost 450 Euro en kun je rechtstreeks bestellen via de website van Teufel in Nederland. Voor dat geld krijg je dan wel een high end systeem met maar liefst 12 jaar garantie op de speakers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.