Entertainment
22 januari 2010 - Ron Smeets

Tetris meest succesvolle betaalde Mobiele Game aller tijden

Tetris, wie kent het niet? In België hebben ze er zelfs een TV spelletjesshow omheen gebouwd ;-) Vele jaren geleden werd Tetris al door velen gespeeld op een PC, de Nintendo en andere Game Consoles.

Sinds 2005 is er ook een mobiele versie en dat is nu, zo hebben de fabrikant Blue Planet Software en distribiteur EA Mobile gisteren tijdens een persconferentie in Montreal bekend gemaakt, de grootste mobiele game aller tijden. Sinds de mobiele release zijn er inmiddels namelijk meer dan 100 miljoen betaalde exemplaren van Tetris over de toonbank gegaan.

De game Tetris werd in 1984 door de Russische wiskundige Alexey Pajitnov ontwikkeld en is al jaren het schoolvoorbeeld van een origineel en uiterst succesvol game-concept. In 25 jaar Tetris-geschiedenis is voor vrijwel elk game-platform een versie uitgebracht. De eerste mobiele versie van Tetris werd in 2001 uitgebracht en was een samenwerkingsverband tussen Rogers en Takeshi Miyaji van het Japanse G-mode.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.