Geruchten
11 november 2009 - Ron Smeets

Testversie Windows Mobile 7 in Q1 2010, release in Q3

Het ziet er naar uit dat de eerste testversie van Windows Mobile 7 begin volgend jaar, ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland, beschikbaar komt voor OEM's.

Microsoft heeft daarvoor het zogenaamde 'Maldives' testprogramma opgestart. Met de feedback uit dat programma zal dan de definitive, consumenten, versie van Windows Mobile 7 'afgebouwd' worden.

De winkelrelease van Windows Mobile 7 staat, als de berichten uit Taiwan kloppen, gepland voor het derde kwartaal van 2010. Ofwel, precies een jaar na de release van Windows Mobile 6.5 en ruim anderhalf jaar later dan dat anderhalf jaar geleden verwacht werd.

Een upgrade van Windows 6.5 naar 7 binnen een jaar. Mmmh, dat klinkt op zich goed, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat het herhaaldelijke uitstel van de komst van Windows Mobile 7 de belangrijkste, zoniet enige, reden is dat Windows Mobile 6.5, als tussenpaus 'in het leven geroepen' is. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.