Geruchten
19 maart 2008 - Ron Smeets

Terugkeer van Dell op de mobiele toestelmarkt dichtbij

De geruchten dat Dell van plan zou zijn om, na het opheffen van de PDA productlijn, in de mobiele toestelmarkt te stappen doen al langer de ronde en hebben zeker ook alles te maken met de komst van ex-Motorola topman Ron Garrigues naar de computerfabrikant.

Volgens een artikel op DigiTimes zullen de toestellen geproduceerd gaan worden door het Taiwanese Foxconn en worden ze onder andere voorzien van GPS en het Windows Mobile besturingssysteem.

Bovendien claimt DigiTimes te weten dat Dell onlangs besloten heeft de ontwikkeling van mobiele toestellen te versnellen nadat bekend werd dat Acer E-Ten overgenomen heeft.Gerelateerde links:
Dell geinteresseerd in Motorola?
Dell en Google 'Android' aankondiging in Barcelona?
Multimedia Smartphone van Dell op komst?
Dell in de GSM business
PDA's zonder belfunctie ten dode opgeschreven
Dell's MP3 avonturen voorbij
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.