Accessoires
12 maart 2007 - Ron Smeets

Terrabyte iPod in 2014

Nee, dit is geen scoop van Apple maar een voorspelling op basis van een simpele rekensom van harddisk maker Seagate.

De disks die gebruikt worden in portable multimedia spelers zoals de iPod zijn 1.8 inch groot en hebben momenteel een maximale opslagcapaciteit van 80GB. Rekening houdend met een gemiddelde jaarlijkse groei van deze capaciteit met 40% betekent dat dus dat deze disks in 2014 de 1TB zullen overstijgen.

Daarnaast zegt Seagate tussen 2011 en 2013 nog kleinere, 1 inch, disks met een capaciteit van meer dan 100GB te kunnen produceren.

Goed om te weten dat de volgende generatie iPods dus voldoende opslagruimte zullen hebben voor zo ongeveer alle MP3'tjes die ooit opgenomen zijn, films in HD kwaliteit en de nodige adventure- en andere diskverslindende games.Gerelateerde links:
Terrabyte iPod en Apple iPhone komen er aan
Sharp Zaurus met touchscreen en 6GB HD
De 50 beste Gadgets van de laatste 50 jaar
Nieuwe 8 en 10 Gb HD's voor GSM's
Samsung belooft 10 GB musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.