Geruchten
29 november 2005 - Ron Smeets

Terrabyte iPod en Apple iPhone komen er aan

Gene Munster. een analst van Piper Jaffray, heeft zijn voorspellende gaven gereflecteerd op Apple. Opmerkelijk, omdat de mannen van Steve Jobs doorgaans hun geheimen redelijk goed kunnen bewaren.

Munster begint zijn voorspellingen met de stelling dat hij er van uitgaat dat Apple haar commerciele pijlen de komende 5 jaar volledig zal gaan richten op het verwerven van de positie van marktleider op het gebied van digitale consumenten media.

Zo verwacht hij binnen 5 jaar een 1 Terrabyte iPod waardoor Apple's multimedia player steeds meer de functie van draagbaar multi media center zal gaan vervullen.

Daarnaast is Munster er ook redelijk zeker van dat Apple binnen twee jaar een eigen GSM op de markt zal zetten, de zogenaamde iPhone. Dat laatste gerucht doet natuurlijk al langer de ronde, zelfs ver voordat de samenwerking met Motorola bekend werd.

Ook de iMac lijn zal, volgens Munster, steeds meer multi media functies krijgen en zich ontpoppen tot een digitaal verlengstuk van de conventionele TV. Als bewijs voor deze voorspelling noemt hij de recente overeenkomsten tussen Apple en diverse mediabedrijven voor de (digitale) uitzendrechten van Films en TV Series.

Munster geeft wel toe dat er nog veel werk verzet moet worden alvorens Apple echt kan gaan concurreren met de conventionele aanbieders van TV en Videodiensten over satelliet en kabel, refererend aan recente opmerkingen van Steve Jobs die het downloaden van films over het internet nog steeds veel te langzaam vindt gaan.

We zullen zien in hoeverre meneer Munster gelijk gaat krijgen en of Apple de digitale mediawereld zal gaan beheersen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.