Nieuws
24 juni 2011 - Ron Smeets

Telstra wil Sense verwijderen voor Gingerbread op HTC Desire

HTC maakte vorige week bekend dat de 'oude' Desire geen Gingerbread update zal krijgen, althans niet officieel. De belangrijkste reden daarvoor zou liggen aan ruimtegebrek (RAM) om HTC Sense en Android 2.3.X naast elkaar te laten functioneren op de HTC Desire.

Een dag later kwam de Taiwanese fabrikant echter al weer terug op dat besluit met de mededeling dat men ging overwegen om Gingerbread in combinatie met een ietwat uitgeklede versie van de Sense UI voor de Desire te maken.

De Australische provider Telstra is daar echter niet blij mee en overweegt nu serieus om HTC Sense van de Desire's uit haar netwerk te gaan verwijderen ten faveure van een Android 2.3.X update. Telstra wil de betreffende 'Senseless' Gingerbread uodat in augustus uitrollen naar al haar klanten met een HTC Desire.

"Due to the increased memory requirements of the ‘Gingerbread’ update, new software that does not include HTC’s Sense UI is being prepared", aldus de Australische Telco. Feitelijk zou dit dus betekenen dat de Australische HTC Desire klanten van Telstra een 'pure' versie van Gingerbread voor hun toestel gaan krijgen. Voor zover ik het weet zou het de eerste keer zijn dat een provider een dergelijke actie onderneemt. Ik ben benieuwd of dit ook door andere Telco's opgepikt gaat worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.