Nieuws
23 januari 2009 - Ron Smeets

Teller Nokia 5800 XpressMusic na drie maanden op 1 miljoen

De afgelopen dagen was er nogal wat onduidelijkheid over het feit of de Nokia 5800 XpressMusic die sinds Oktober in o.a. Rusland en Hong Kong te koop is in Nederland nu wel of niet al leverbaar was.

Sinds vandaag (en officieel vanaf maandag ook in Nederland) is het toestel ook in Engeland te koop en de Finse fabrikant maakte bij die gelegenheid meteen maar even bekend dat men inmiddels al 1 miljoen exemplaren van de eerste noemenswaardige full-touchscreen Nokia verkocht heeft.

Voor de deur van Nokia's Flagship Store in Regent Street, Londen, stonden vanochtend ruim 150 gegadigden die als een van de eerste Engelsen een 5800 XpressMusic wilden bemachtigen.

Na de bekendmaking van de ietwat mindere financiële resultaten van het afgelopen kwartaal kon Nokia wel weer goed-nieuws-bericht gebruiken ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.