Nieuws
28 juni 2005 - Ron Smeets

Telfort wordt KPN Mobile

Vorige week meldden wij al dat Telfort in de etalage stond, maar vandaag kwam het voor de concurrentie toch nog als een verrassing dat uitgerekend KPN de nieuwe eigenaar wordt.

Ook Vodafone en T-Mobile werden in de wandelgangen genoemd als mogelijke kopers. Vodafone wil graag de tweede aanbieder blijven, terwijl T-Mobile al maanden roept dat het Vodafone voorbij wil steken.

Beide bedrijven ontkennen nu overigens in alle toonaarden ooit serieuze interesse gehad te hebben in Telfort. Wel hopen ze stilletjes nog dat de NMa wellicht nog roet in het eten van KPN gaat gooien met het oog op een eventuele monopoly positie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.