Nieuws
01 december 2011 - Ron Smeets

Telfort verkoopt nu ook BlackBerry's

Telfort maakte vandaag bekend dat de provider vanaf vandaag ook BlackBerry toestellen gaat verkopen in combinatie met een abonnement.

Behalve de standaard abonnementen introduceert Telfort ook een speciaal 'surf&mail' BlackBerry abonnement. Voor €15,95 per maand (bovenop je normale, bel- en sms abo) krijg je een 1GB databundel voor je BlackBerry.

Ik moet zeggen dat ik wel een beetje verrast was door deze aankondiging van Telfort. Ik had mij niet gerealiseerd, ondanks mijn regelmatige mystery shopping tours ;-)), dat deze provider nog geen BlackBerry toestellen in haar assortiment had. Uit het persbericht: "Telfort heeft haar assortiment uitgebreid met BlackBerry®. Vanaf vandaag kunnen consumenten en zakelijke Telfort-klanten een BlackBerry® toestel aanschaffen in combinatie met een abonnement. Ook lanceert Telfort speciaal voor BlackBerry-gebruikers een mobiel internetabonnement: surf&mail voor BlackBerry. Klanten kunnen deze databundel voortaan samen met de bestaande abonnementen en sms-bundels van Telfort afsluiten."

Ik vraag mij ook af of Telfort daar nu nog mee gaat scoren. Ik hoor van steeds meer mensen in mijn omgeving dat BlackBerry's populariteit, vooral onder jongeren, aardig aan het verdampen is. Als voorbeeld; bij mijn dochter in de klas (voortgezet onderwijs, 15 - 17 jarigen) hadden voor deze zomer 24 van de 26 leerlingen een Blackberry (mijn dochter was één van die andere twee ;-))) Inmiddels geeft meer dan driekwart van haar klasgenoten aan dat ze van hun BlackBerry af willen. De grote storing van enkele weken geleden is daarbij echt niet de enige reden. BlackBerry is niet meer 'hot' en dat is voor tieners natuurlijk minstens zo belangrijk. Verder heb ik onlangs ook nog wat verkoopcijfers gezien waaruit al bleek dat het marktaandeel van BlackBerry in Nederland (fors) aan het teruglopen is.

Enfin, de BlackBerry's die je vanaf nu dus ook bij Telfort kunt kopen (alleen mét abonnement dus):
- BlackBerry Bold 9780, zwarte of witte uitvoering
- BlackBerry Torch 9800, zwarte of witte uitvoering
- BlackBerry Curve 9300, grijze of witte uitvoering
- BlackBerry Curve 8520, zwarte of witte uitvoering
- BlackBerry Torch 9860, zwarte uitvoering
- BlackBerry Bold 9900, zwarte uitvoering

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.