Nieuws
09 januari 2012 - Ron Smeets

Telfort verhoogt prijs 'surf&mail' bundels met 19 tot 29%

Telfort heeft vandaag de prijzen voor de 'surf&mail' internetbundels verhoogd met maar liefst 19 tot 29%. Op zich was een prijsverhoging wel te verwachten aangezien 'papa' KPN en 'zusje' Hi de mobiele internet tarieven enkele maanden geleden al duurder maakten. Telfort deed toen nog even niet mee, maar de KPN dochter had in juni wel al bekend gemaakt dat men strengere data-limieten ging hanteren.

Vanaf nu gelden de volgende tarieven voor de verschillende 'surf&mail' bundels. Letwel, die gelden voor nieuwe en verlengde abonnementen. Bestaande klanten blijven dus nog de 'oude' prijs betalen.

Hoewel wij in Nederland, in vergelijk tot de ons omringende landen, nog altijd niet echt veel te klagen hebben voor wat betreft de kosten voor mobiel bellen, sms'en en -internet, is een prijsverhoging van 29%, voor de goedkoopste bundel, natuurlijk wel erg veel in één keer. De prijzen voor de mobiel internet abonnementen en bundels op een laptop (met dongel) of tablet blijven vooralsnog gelijk. Die lagen wel al (beduidend) hoger dan de huidige 'surf&mail' tarieven. Voor de tablet of laptop (met dongel) kun je kiezen uit abonnementen (prijs per maand) van €14,95 (3.6Mbps met een datalimiet van 250MB), €18,95 (3.6Mbps met een datalimiet van 500MB) of €28,95 (7.2Mbps met een datalimiet van 2GB). Deze tarieven zijn gebaseerd op een abonnement van 2 jaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.