Nieuws
01 december 2014 - Ron Smeets

Telfort verdubbelt de internet snelheid... voor 3G klanten Maximale download snelheid gaat van 7 naar 14 Mbit per seconde

De tientallen en honderden 4G megabits vliegen ons al maanden om de oren. De drie grote providers proberen elkaar continu de loef af te steken met download snelheden van 50, 75, 100 en 150 Mbps, maar intussen hebben nog heel veel mensen en 3G abonnement en/of een toestel dat nog niet geschikt is voor 4G. Telfort, de prijsvechter van KPN, maakte vanochtend bekend dat de providers ook nog aan de 3G klanten denkt.

Nog voor sinterklaas zullen alle 3G klanten van Telfort verblijd worden met een verdubbeling van de download snelheid van maximaal 7 naar 14 Mbps. Aan de maximale upload snelheid zal niets veranderen. Die blijft op 2 Mpbs. Feitelijk betekent het dat Telfort vanaf nu de internetversneller 3G gratis voor iedereen 'aan zet'. Klanten die voor 1 december al gebruik maakten van die optie zullen vanaf nu daar niet meer voor hoeven te betalen.

Uiteraard is 14Mbps de maximale theoretische snelheid die alleen onder ideale omstandigheden (bereik en drukte op het netwerk) gehaald kan worden, maar dat zal de pret voor de meeste prijsbewuste smartphone gebruikers niet drukken.

Als Telfort 3G klant hoef je verder niets te doen dan even af te wachten om van de hogere download snelheid gebruik te kunnen maken. De provider stuurt al haar klanten voor 5 december een SMS op het moment dat de snelheidsverhoging ingegaan is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.