Nieuws
07 december 2006 - Redactie MobileCowboys

Telfort klanten kunnen nu ook op KPN netwerk bellen

Telfort heeft gisteren bekendgemaakt dat het roaming project op het KPN netwerk in geheel Nederland is uitgerold.

Daarmee gaat de kwaliteit voor alle Telfort klanten van goed naar beter; zij kunnen namelijk op nog meer plaatsen bellen en gebeld worden. Klanten ervaren dit in het gehele land op die paar plekken waar geheel geen Telfort dekking is, want daar maken ze automatisch gebruik van het netwerk van KPN.

Elk mobiel netwerk kent plekken waar er geen of mindere dekking is. Dit wordt ‘witte vlekken’ genoemd. Op 31 juli jl. startte Telfort een pilot waarbij haar klanten in de regio Venray en omgeving op die paar locaties waar zij geen dekking via het Telfort netwerk hadden, automatisch overschakelden op het netwerk van KPN. Een tweede testregio – te weten Dronten/Lelystad – startte op 18 september jl. Beide testen verliepen succesvol. Op 7 november ging een groter gedeelte van Nederland open, te weten Limburg, Midden en Noord Nederland. Ook dat verliep vlekkeloos.

Telfort klanten merken van de roaming niets anders, dan dat ze op nog meer plaatsen kunnen bellen of gebeld worden. Het werkt net als in het buitenland, maar dan nu in Nederland zelf. Op die paar plekken waar er geen Telfort dekking is, maar wel KPN dekking, krijgen klanten NL KPN of een combinatie van KPN en Telfort in hun schermpje te zien. Voor de rest wijzigt er niets. De maandelijkse rekening blijft gewoon hetzelfde. Ook voor prepay-klanten wijzigt er niets. Zij blijven gewoon gebruik maken van Telfort opwaardeerkaarten. Voor alle klanten blijven de Telfort voorwaarden en tarieven van kracht.

Klanten krijgen een brief hierover toegestuurd. Mochten er geen naw-gegevens bekend zijn, dan ontvangt men een sms’je. Meer informatie en de meest gestelde vragen zijn ook te vinden op de site van Telfort.Gerelateerde links:
KPN verkoopt deel van 'Telfort frequenties'
T-Mobile: Markt onveranderd na overname Telfort
Opta bekijkt fusie KPN-Telfort
Telfort wordt KPN Mobile
Telfort te koop?
Goedkope UMTS variant van Telfort
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl