Entertainment
05 september 2009 - Casper de Zoete

Teletekst op Android

NOS Teletekst is sinds deze week beschikbaar beschikbaar voor Android, zo meldde de NOS op haar weblog Nieuwe Media. Teletekst is ideaal voor de mobiele telefoon, want het is snel, kort en bondig. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, sportuitslagen of het weer.

De Android-app ziet er goed uit en is handig in gebruik. Zo kan je met een 'swipe' naar de volgende pagina bladeren en met een 'swipe' omhoog naar de volgende sub-pagina. Het navigeren werkt hierdoor erg intuïtief.

De pagina's laden snel, vergelijkbaar met de website van teletekst, dat is makkelijk als je snel even iets onderweg wilt bekijken. Er is ook de mogelijkheid om een aangepaste startpagina in te stellen. De Android-app kan gratis gedownload worden in de Android Market (zoek op: 'NOS Teletekst').

Eerder ontwikkelde de NOS al applicaties voor de iPhone en Blackberry. Daarnaast is Teletekst voor Symbian en Windows Mobile beschikbaar via NOS Mobiel. Vooral de applicatie voor de iPhone is erg populair. Volgens cijfer van de NOS werden in augustus meer dan 17 miljoen pagina's opgevraagd.

Over de auteur: Casper de Zoete