Nieuws
30 oktober 2009 - Ron Smeets

Telenet 1e Belgische 'koppelverkoper'

Het 'weggeven' van mobieltjes bij het afsluiten of verlengen van een abonnement, ofwel koppelverkoop, was in België verboden totdat de EU in April onze zuiderburen op de vingers tikte.

Momenteel wordt er nog gewerkt aan een nieuwe wet hiervoor maar intussen zijn de eerste koppelverkoop aanbiedingen wel al gesignaleerd. In de Telecom markt is Telenet, van oorsprong een internet access provider, de eerste grote speler die deze vorm van klantenwerving en -binding gaat inzetten.

Deze week introduceerde de Belgische MVNO (die gebruik maakt van het netwerk van Mobistar) namelijk 'Walk and Talk 20'. Klanten die een dergelijk abonnement afsluiten ontvangen voor 20 Euro per maand (looptijd twee jaar) 118 belminuten per maand en met bijbetaling van 1 Euro krijgen ze er ook een Samsung Star, LG Viewty, Nokia 3720 of Sony Ericsson Naite bij. Iemand die liever een ander toestel wil zal meer moeten bijbetalen. Het exacte aanbod van toestellen en de bijbehorende prijzen is nog niet bekend, maar volgens Telenet zitten er ook Smartphones tussen. Klanten die geen 'gratis' toestel willen of nodig hebben kunnen een jaar lang 10 Euro korting op de abonnementsprijs krijgen. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.