Nieuws
25 maart 2014 - Ron Smeets

Telegram groeit als kool

Direct na de aankondiging dat Facebook voor 19 miljard dollar WhatsApp zou overnemen uitten veel gebruikers van de berichtendienst hun bezorgdheid over de privacy en wat Facebook met hun gegevens, zoals het mobiele nummer, gaat doen als ze WhatsApp definitief ingelijfd hebben.

Hoewel beide partijen al meerdere keren probeerden om de gebruikers gerust te stellen stapten velen toch al over naar een alternatief. Verreweg de bekendste is Telegram. En die dienst groeit nu als kool.

De afgelopen maand telde Telegram in totaal 35 miljoen actieve gebruikers. 15 miljoen daarvan gebruiken de service dagelijks en die verstuurden in 30 dagen maar liefst 8 miljard berichten. Ter vergelijk; voor de overnameberichten van WhatsApp telde Telegram slechts 100.000 actieve gebruikers per dag. Inmiddels wordt de app bijna 5 miljoen keer per dag gedownload.

Daarmee komt Telegram op dit moment nog lang niet in de buurt van de 500 miljoen (actieve) gebruikers die WhatsApp telt, maar als percentuele de stijging van 100.000 dagelijkse gebruikers naar 15 miljoen de komende weken en maanden doorzet dan ligt het magische aantal van WhatsApp binnen handbereik. De vraag is natuurlijk of de onrust rondom WhatsApp binnen afzienbare tijd afneemt. En jullie? Wie van de lezers is al overgestapt op Telegram? 

Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.