Entertainment
15 april 2006 - Ron Smeets

Telefoonrekening van bijna 175.000.000.000.000 Euro

Een Maleisische man ontving enkele dagen geleden de telefoonrekening van het telefoonnummer van zijn vader, die enkele maanden geleden overleden was. De lijn was kort daarna opgeheven en afgesloten.

Zou natuurlijk toch kunnen, denk je dan. Wellicht had opa zaliger nog een rekeningetje open staan. Toen Yahaya Wahib de factuur echter open maakte kreeg hij de schrik van z'n leven. Of hij even, binnen 10 dagen, 219 triljard dollar wilde overboeken. En dat terwijl Wahib toch een kwitantie had van de eindafrekening die hij kreeg toen hjij in januari de telefoonlijn opzegde: 20 Euro.

Telekom Malaysia heeft toegezegd de zaak te zullen onderzoeken om na te gaan of (lees: waar) het misgegaan is.Gerelateerde links:
Hoge mobiele telefoonrekening leidt tot zelfmoord
Ruim 3mljn mobiele wanbetalers in Zuid Korea
Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland
SMS-en? Dat doe je op school
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.