Entertainment
24 mei 2006 - Ron Smeets

Telefoonnummer van 2.5 miljoen

Dat ze in een gemiddelde 'oliestaat' meer geld te besteden hebben dan hier in Europa is natuurlijk geen nieuws, maar om dan maar meteen 2.5 miljoen Euro neer te tellen voor een leuk telefoonnummer is wel erg overdreven.

Het gebeurde in Qatar waar het nummer 6666666 voor dat bedrag geveild werd. Als verzachtende omstandigheid kunnen we wel melden dat de opbrengst naar een goed doel ging , dus dat maakt weer veel goed.

Er zijn overigens meer voorbeelden van (mobiele) telefoonnummers die voor forse bedragen van eigenaar verwisselen. Zo betaalde een inwoner van Bahrein onlangs ruim 10.000 Euro voor het nummer: 9111119.

In China bood onlangs iemand 1.1 miljoen dollar voor het nummer 135 8585 8585. Niet echt een bijzonder nummer, zo lijkt het, maar uitgesproken in het Chinees klinkt het als 'let me be rich be rich be rich be rich'.Gerelateerde links:
Deense 3G veiling: licentie voor de helft!
Gebruikte GSM voor 7000 Euro ?!
Bieden op sms.co.uk blijft achter bij verwachtingen
Online veiling van gesigneerde GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.