Entertainment
16 mei 2011 - Ron Smeets

Telefoonhandleiding anno 1927 (fun)

Wie kent ze nog, de zwarte, bakelieten, telefoons uit de jaren 20 tot 60 van de vorige eeuw. Hieronder staat een videohandleiding die destijds ongetwijfeld door veel telefoongebruikers bekeken werd.

Het 'filmpje' dateert uit 1927 en is nog zonder geluid. Dat maakt vooral de uitleg van de kies- en ingesprek-toon erg leuk; 'mmmmmmmmmm' en 'buzz ... buzz ... buzz'. Hilarisch.

http://www.youtube.com/watch?v=McOGxK5JcEU

Hier is nog een tweede filmpje, dat iets jonger is, en waarin, met geluid, de werking van de kiesschijf en -toon uitgelegd worden.

http://www.youtube.com/watch?v=CIDw75mUl6c

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.