Nieuws
12 september 2005 - Ron Smeets

Telefoongebruik in India stijgt gestaag

Afgelopen maand had meer dan 10% van de totale Indiase bevolking de beschikking over een (mobiele) telefoon. Dat klinkt niet als groot nieuws voor ons met GSM's meer dan verzadigde 'westen'.

Kijken we echter naar de aantallen toestellen en dus de potentie (90% heeft dus nog geen telefoon) in die markt met een bevolking van meer dan 1,1 miljard zielen, dan wordt je wel even stil.

India heeft nu dus al ruim 62,5 miljoen GSM's en 47,5 miljoen vaste toestellen in omloop en maandelijks komen er ruim 2 miljoen mobieltjes en ca 250.000 vaste toestellen bij.

Het zal u dus niet verbazen dat India, samen met China, de komende jaren tot de favoriete 'speelplaats' van Telco's gebombardeerd wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.