Entertainment
14 augustus 2014 - Ron Smeets

Telefoondief belt politie omdat eigenaar haar lastig valt

Brutaal? Dom? Zo af en toe kom je van die verhalen tegen waarvan je denkt: 'Only in America' ;) Een 21-jarige man uit Seattle viel onlangs in de bus, luisterend naar muziek op zijn smartphone, in slaap. Kort daarna schrok hij wakker omdat de muziek stopte.

Toen hij zijn ogen open deed zag hij een koppel staan waarvan de vrouw zijn telefoon in haar handen had. Na een korte duw en schoppartij verliet de dader de bus. 

De eigenaar van de telefoon volgde haar om zo te proberen zijn toestel terug te krijgen. Toen de vrouw merkte dat hij niet van plan was haar zomaar te laten ontsnappen belde ze de politie om aangifte te doen van een 'stalker'.

Het moge duidelijk zijn dat de eenmaal gearriveerde politie uiteindelijk, na kortstondig onderzoek, de vrouw oppakte op verdenking van diefstal. Aanvankelijk bleef de dievegge ontkennen dat ze de telefoon van de 21 jarige man gestolen had, maar het toestel werd wel in haar broekzak gevonden, samen met een paar gram crack. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.