Toestellen
20 juli 2009 - Ron Smeets

Telefooncel mobieltje

De karakteristieke rode telefooncel dreigt uit het Engelse straatbeeld te verdwijnen omdat vrijwel iedereen tegenwoordig met een mobieltje loopt en telefooncellen daardoor nauwelijks nog rendabel zijn. Enige tijd geleden introduceerde British Telecom al een 'adoptie-programma' voor de rode telefooncellen.

Binnenkort kun je echter ook met eentje op zak lopen. Tenminste, als dit toestel (zie foto's) in de winkels ligt. Het mobieltje, de London Calling Mobile Phone, is duidelijk ontworpen met de Engelse telefooncel als voorbeeld. Leuk gedaan, maar verder is het geen schokkend toestel.

De 'London Calling Mobile Phone' moet het doen met tri-band GSM, GPRS en een camera (resolutie onbekend), Hij wordt verder voorzien van bijpassende Engelse ringtones zoals 'Rule Brittania' en 'God Save the Queen'. De prijs zal rond de 95 Euro liggen. Meer info kun je hier opvragen. London-Phonecell-Phone-b London-Phonecell-Phone-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.