Toestellen
12 maart 2006 - Ron Smeets

Telefooncel GSM

Uhhm, een GSM waarmee je alleen kunt bellen in een telefooncel?! Nee, dat nou ook weer niet.

De 'London Calling' is een mobieltje die er van buiten uitziet als zo'n typische rode Engelse telefooncel (waar vroeger Dr. Who het hele helal in doorkruisde).

Het idee om een telefooncel GSM te ontwerpen kreeg Matthew McNear, oprichter van C&D Wireless toen hij onderweg was en op de radio een bericht hoorde dat de rode telefooncellen asl sneeuw voor de zon aan het verdwijnen waren uit het Engelse straatbeeld als gevolg van de steeds verder oprukkende mobiele telefoon.

Behalve de karakteristieke vorm en kleur van de 'London Calling' GSM zijn ook de wallpapers en ringtones typisch Engels gehouden. Zo kun je hem onder andere het 'God Save The Queen' en 'Rule Britannia' laten 'rinkelen'.

Het toestelletje zelf is verder een redelijk simpele Tri-band GSM, met VGA cam, GPRS, een kleurendisplay, SMS en MMS functies. Hij is online te koop voor zo'n 120 Euro.Gerelateerde links:
Cellen overschot?!
Mobiele bellers weer de cel in!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.