Toestellen
08 september 2005 - Ron Smeets

Telefoon ter grootte van een visitekaartje

De Koreaanse mobiele telefoonfabrikant VK komt daar binnenkort met een GSM op de markt die niet groter is dan een visitekaartje (4,99x8,99cm) en maar 48gram weegt.

Bovendien is het toestelletje, dat zo rond de $100 moet kosten, ook nog eens de platste ooit gemaakt met slechts 8,8mm. In ruil voor dit ultradunne en -lichte design moet het toestel opties als een camera en MP3 speler ontberen.

VK hoopt dat de VK2000 gretig afname zal vinden in de zakenwereld, waar klein en plat hot zijn, getuige het succes van de RAZR en Samsung 740.

Concurrent Samsung zegt niet onder de indruk te zijn. Zij ontwikkelden 4 jaar geleden al eens een 9,8mm dun toestelletje, maar dat werd geen succes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.